pocketveer matras 140x200

Matrassen in alle soorten en maten

Heb jij recent een nieuw bed gekocht? Dan weet je vast nog wel dat er heel veel verschillende soorten en maten van matrassen zijn. Wat heb je uiteindelijk gekocht? Een pocketveer matras van 140×200? Of misschien een groot traagschuim matras van 180×220? In de zoektocht naar een matras dat bij jou past, kan het heel goed voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje te helpen worden hier een aantal matrassoorten op een rijtje gezet.

Pocketveer matras

Een pocketveer matras bestaat uit stalen veren die apart verpakt zijn in zakjes van synthetisch materiaal. Door alle veren los te verpakken, kan iedere veer onafhankelijk bewegen. Zo kan het matras zich perfect aanpassen aan jouw lichaam. Van je kruin tot aan je tenen, alles krijgt de steun die het nodig heeft.

Een pocketveer matras is koel, houdt minder vocht vast en ventileert goed. Dat maakt het matras uitermate geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

pocketveer matras 140x200

Latex matras

Een latex matras is een matras met een latex- of rubber kern. Dat maakt het matras comfortabel en flexibel. Het matras is enorm geschikt voor mensen met allergieën, omdat huisstofmijt zich niet graag in dit matras type vestigt. Latex matrassen beschikken over grote veerkracht en zijn ideaal voor zijslapers en onrustige slapers.

Traagschuim matras

Een traagschuim matras wordt gemaakt van schuim dat bestaat uit open cellen. Dit schuim wordt zachter wanneer het in aanraking komt met warmte, bijvoorbeeld van je lichaam. Op die manier kan dit matras zich dus helemaal vormen naar jouw lichaam. Een traagschuim matras is over het algemeen zacht, je voelt bij dit matras dus geen drukpunten wanneer je slaapt.

Meer soorten

Er zijn nog veel meer soorten matrassen. Zorg dus dat je je goed oriënteert in de soorten die er zijn, zodat jij een matras kunt kopen dat bij jou past.