Vegan gezichtsverzorging

Ooit was vegan iets voor gezondheidsfreaks maar the vegan lifestyle is vandaag de dag een van meest populaire lifestyle trends van de 21ste eeuw. 2019 is zelf uitgeroepen tot jaar van de vegan en zoals het er nu naar uitziet lijkt de vegan trend ook niet minder te worden. Er worden steeds meer veganproducten geproduceerd om aan deze trend tegemoet te komen.

In de schoonheids- en cosmetica industrie is vegan gezichtsverzorging een populaire keus onder consumenten. Stel nou dat je altijd al meer vegan wilde worden maar toch dat biefstukje niet kan laten staan, dan is bijvoorbeeld het gebruik van een vegan gezichtsverzorging een goed alternatief.

Na verloop van tijd zul je de voordelen van vegan gezichtsverzorging merken en dan wil niet meer anders!

Een vegan huidverzorgingsroutine

Een vegan huidverzorgingsroutine bestaat uit het gebruik van enkel en alleen maar vegan producten. Deze producten bevatten geen kunstmatig of synthetische toevoegingen. Deze producten zijn plant-based en volledig natuurlijk. Deze producten zijn tevens altijd proefdiervrij. Vegan huidverzorging is dus diervriendelijk en bevatten niet de ongezonde chemicaliën die in andere cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn te vinden.

Vegan gezichtsverzorging is het best voor je huid

Vegan cosmetica is bewezen beter voor degenen met en gevoelige huid. Deze huidverzorgingsproducten bevatten over het algemeen minder ingrediënten dan andere producten. De toevoeging van toegevoegde ingrediënten kan de kans op uitslag, acne en droge huid doen toenemen. De kans dat vegan gezichtsproducten je gezicht zullen irriteren is dus veel kleiner. Als je een vegan product gebruikt weet je dus zeker dat je geen giftige ingrediënten op je huid smeert. Dit is belangrijk omdat je huid 60% van je product absorbeert. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je lichaam giftige stoffen inneemt door het gebruik van cosmetica. Planten zijn een natuurlijke bron van de vitaminen, mineralen en antioxidanten die je huid wel kan gebruiken. Een vegan product is dus de ultieme manier om je huid te hydrateren, beschermen en te verzorgen.