Heb jij fysiotherapie nodig?

Bij fysiotherapie Veldhoven van Claessens en van der Rijt, werken disciplines die heel veel weten van het menselijk lichaam, ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Na aanmelding zal er een anamnesegesprek en een lichamelijk onderzoek worden gedaan. Het opgestelde behandelplan wordt vervolgens met de patiënt besproken. Er kan sprake zijn van een kortdurende behandeling met veel oefeningen thuis. Soms zal er één- of tweewekelijks een contactmoment zijn die ook langere periode kan duren. Het doel van de praktijk is altijd dat de klacht afneemt of helemaal verdwijnt.

Specialisatie in sport en bewegen

De praktijk fysiotherapie Veldhoven beschikt ook over sportfysiotherapie. Deze discipline zal van elke sport weten hoe het bewegingsapparaat in die sport werkt en welke spieren hierbij belast worden. Bij klachten, zoals een sportblessure, kun je daarom het beste naar een sportfysiotherapeut. Het behandelingstraject kan doorlopen tot en met het weer terugkeren in de sport die beoefend werd. Volledige hervatting van deelname aan een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld, is dan het einddoel. Maar ook voor advies voor preventie ben je hier aan het juiste adres.

Waarom naar deze praktijk?

In Veldhoven zijn meerdere praktijken voor verschillende therapeuten, waaronder fysiotherapeuten. De praktijk van Cleassens en van der Rijt onderscheid zich door het hebben van verschillende specialismes in huis:

  • Kniegroep; gespecialiseerd in klachten aan de meniscus en de voorste kruisband.
  • Manueel therapeut; hier worden meer specifieke technieken gebruikt.
  • Medical taping; het gebruik van tape op methodische wijze.
  • Mulligan therapie; methode die uit gaat van het pijnloos mobiliseren.
  • Bewegingswetenschappen; het doen van onderzoek naar het bewegingsapparaat.
  • Sportfysiotherapeut; gespecialiseerd in sport en bewegen.