Zundapp brommers

Alles wat je moet weten over Zundapp brommers

Zundapp is een historisch Duits merk dat al sinds 1917 bestaat. Ze hebben verschillende producten gemaakt waaronder naaimachines, grasmaaiers, rijdende mijnen, auto’s, motoren en uiteraard ook brommers. Er zijn nog steeds veel fans van de klassieke Zundapp brommer, dat zie je ook aan de hoeveelheid Zundapp onderdelen die je online via de webshop van Scooteronderdelenshop.com kunt bestellen. Op deze pagina bekijken we de historie van dit merk.

Op zoek naar Zundapp onderdelen voor jouw brommer? Je kunt ze goedkoop online bestellen bij Scooteronderdelenshop.com.

Niet brommen maar bommen!

Het zal je niet verbazen dat een bedrijf dat in Duitsland werd opgericht in 1917 explosieven gemaakt heeft voor de Eerste Wereldoorlog. Naast de honderden personeelsleden werden er ook veel krijgsgevangenen aan het werk gezet. Na de oorlog leek Zundapp ook aan zijn einde te zijn, tot mede-oprichter Fritz Neumeyer besloot de broertjes Krupp uit te kopen. Toen Neumeyer in 1921 een bezoek bracht aan de auto en motor beurs in Berlijn zag hij de toekomst van Zundapp; motoren.

Goedkoop Zundapp onderdelen uit Duitsland

Beter goed gejat, dan slecht bedacht, de eerste Zundapp motoren werden gebaseerd op Britse motorfietsen. Toen de Duitse regering besloot om alle motoren tot 200 cc vrij te stellen van belasting en rijbewijs kwam er een nieuwe markt voor Zundapp. Goedkope fabrikanten maakte diverse tweewielers en gingen stuk voor stuk over de kop, maar Zundapp hield stand. Door de lopende band in te voeren kon de productie flink verhoogd worden.

Zundapp brommers

De eerste Zundapp brommer

We maken een sprongetje in de tijd; na de Tweede Wereldoorlog kwam Piaggio op de markt met de Vespa, een lichtere scooter die direct heel populair werd. Na wat omzwervingen kwam in 1953 de eerste Zundapp brommer met lichtere onderdelen en motorblok genaamd Bella R 150. De race naar licht en goedkoop zette door, tot Zundapp in 1964 besloot alleen nog maar 50 cc scooters te gaan produceren.

KS 50 Zundapp en onderdelen verkopen

In 1962 werd de standaard gezet voor de toekomst van Zundapp brommers, de KS 50 zou tot 1984 geproduceerd worden, waarvan de KS 50 Sport uitvoering het meest populaire model was. De Automatic Mofa uit 1965 leek wel een beetje op de snorscooters van tegenwoordig, met een maximumsnelheid van 25 km/u. Toen de helmplicht in 1978 werd ingevoerd ging het bergafwaarts met de verkoop, met Zundapp onderdelen zoals een inbouw motor voor andere merken. De kwaliteit van Zundapp was hoger dan de concurrentie, daarmee waren deze brommers ook niet goedkoop. Uit noodzaak moesten ze ook grasmaaiers gaan produceren.

Goedkoop Zundapp onderdelen bestellen

Fans van het merk die op zoek zijn naar Zundapp onderdelen of van andere klassieke merken als Kreidler, Puch en Tomos kunnen terecht in de webshop van Scooteronderdelenshop.com, de online specialist in brommer onderdelen. Hier vind je snel en goedkoop de juiste onderdelen voor jouw scooter. Hoewel het brommer merk sinds de jaren tachtig niet meer bestaat, zijn er nog steeds veel liefhebbers die met veel plezier sleutelen aan hun Zundapp brommer. Online onderdelen bestellen is eenvoudiger dan ooit, en nog goedkoop ook!

Bekijk direct het complete assortiment Zundapp onderdelen op Scooteronderdelenshop.com.